TOP 5 VEGEARIÁNSKÝCH POTRAVIN BOHATÝCH NA BÍLKOVINY

Je známo, že maso je velkým zdrojem bílkovin. Někteří z nás však maso nejedí a pro udržení štíhlé a především zdravé postavy jsou bílkoviny velice důležité.
V dnešním článku Vám ukážu top 5 vegetariánských jídel, která jsou bohatá na bílkoviny.

1. VEJCE
Vejce obsahují vysoké množství bílkovin, udává se, že jedno vejce obsahuje zhruba 6 g bílkovin. Kromě vysokého množství bílkovin obsahují minerály, zdravé tuky a antioxidanty chránící oči a živiny v mozku. Navíc jsou vejce velice jednoduchá na přípravu.
Související obrázek

2. MANDLE
Mandle jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ořechů. Mandle se dají použít například do jogurtu s ovocem nebo jsou dobré i jen tak, třeba s ovocem. Udává se, že na 28 g mandlí, obsahují zhruba 6 g  bílkovin. Mimo bílkoviny obsahují vitamín E, mangan, hořčík, fosfor, měď, vitamín B2 a antioxidanty. A protože mandle obsahují málo cukru, jsou vhodnou potravinou i pro diabetiky.
Výsledek obrázku pro almonds

3. OVES
Oves patří mezi nejzdravější potraviny na světě.Půl hrnku obsahuje zhruba 13 g bílkovin. Oves dále obsahuje hořčík, mangan, vitamín B a spoustu dalších tělu prospěšných živin. Oves je velmi dobrý ke snídani, například k bílému jogurtu s čerstvým ovocem, smoothie nebo do kaše.
Výsledek obrázku pro oats

4. COTTAGE SÝR
Cottage sýr patří mezi sýry, které mají nízký obsah tuků a kalorií. Na druhou stranu obsahují vysoký obsah bílkovin - až 27 gramů bílkovin na 226 g sýra.
Výsledek obrázku pro cottage cheese

5. ŘECKÝ JOGURT
Řecké jogurty patří mezi husté druhy jogurtů. Jsou výborné například ke snídani s ovocem, ovesnými vločkami a oříšky, nebo i skvělá zdravá přísada do buchet, zdravých koláčů apod. Jeden kelímek řeckého jogurtu o objemu 170 gramů obsahuje 17 gramů bílkovin.
Výsledek obrázku pro greek yogurt


Moc Vám děkuji za přečtení mého článku. Doufám, že se Vám líbil a možná někomu i pomohl. budu ráda za každé sdílení nebo komentář.

Komentáře

Oblíbené příspěvky